Κάθε Τρίτη και Κάτι Άλλο 2018

                          

 

Είσοδος Ελεύθερη

«Κάθε Τρίτη και κάτι άλλο»

3ος χρόνος

Από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Πρώτη ομιλία 23 Ιανουαρίου 2018

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  του Δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα το 2016 εντάχθηκε μια ακόμα δράση, οι ανοιχτές ομιλίες της Τρίτης με τίτλο:

                                              «Κάθε Τρίτη και κάτι Άλλο.

Ξεκίνησε δειλά  και τείνει να γίνει θεσμός. Οι Τρίτες απέκτησαν το δικό τους νόημα, στο Δήμο Μαραθώνα. Με αφορμή αυτήν τη δράση είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε καταξιωμένους ανθρώπους από το χώρο τους, να  συνομιλήσουμε μαζί τους γύρω από θέματα της επιστήμης, της τέχνης, της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της φιλοσοφίας και ότι άλλο απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο. Μια συνάντηση με τους δημότες που έχει ως στόχο  τη γνώση την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και κυρίως την ανάγκη να είμαστε ενεργοί πολίτες. Συνεχίζουμε και φέτος δίνοντας την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον.

 

Με χαρά  σας προσκαλούμε στις ομιλίες πιστεύουμε στην συμμετοχή και την παρουσία σας!

 

 Οι ομιλίες θα διεξαχθούν στην βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μάκρης κάθε Τρίτη στις 19:00, προλογίζει και συντονίζει η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα κυρία Αναστασία- Χάιδω Ρίζου.

Πρόγραμμα

Ιανουάριος

Τρίτη   23/1     Φωτεινή Κωνσταντοπούλου «Μέσα από τα Μάτια τους» 12 παιδιά 12 ιστορίες, 12 όνειρα.

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου είναι αστυνομικός και γράφει παιδικά βιβλία. Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους.

Tρίτη    30/1 Γιώργος Γούσης- Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε κόμικ – Πως να αφηγείσαι  ιστορίες κόμικ επιλέγοντας τις εικόνες που δεν θα ζωγραφίσεις τελικά. 

Ο Γιώργος Γούσης, είναι Έλληνας δημιουργός κόμικς και εικονογράφος, το 2005 πήρε Τρίτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Νέων Ταλέντων του περιοδικού 9. Το 2016 συνεργάστηκε με τους συγγραφείς Δημοσθένη Παπαμάρκο και Γιάννη Ράγκο για τη μεταφορά σε κόμικ του Ερωτόκριτου, του φημισμένου έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου. Το graphic novel έτυχε ευρείας αποδοχής και επέφερε συσχετίσεις με την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.[1][2]

 Φεβρουάριος

6/2 Martin Kreeb– Μάρτιν Κρέεμπ : Ο γλύπτης Νικολό Πιζάνο (1220/25 – πριν από το 1284) και η αρχαία ελληνική τέχνη

Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη Γερµανίας στις 26 Μαρτίου 1949. Φοίτησε σε Κλασσικά Γυµνάσια του Heilbronn και του Μονάχου. Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη Γερµανίας στις 26 Μαρτίου 1949. Φοίτησε σε Κλασσικά. Από τον Αύγουστο του 2007 Αναπληρωτής Καθηγητής για την Αρχαιολογία των Αρχαίων Θεάτρων στο Τµήµα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πατρών.

13/2 Μαυρουδής Νότης, ο «Περί έρωτος» γνωστός μουσικοσυνθέτης με την κιθάρα του θα  μας αφιερώσει μια βραδιά με τραγούδια και γεμάτα έρωτα…

Ο Νότης Μαυρουδής συνθέτης – κιθαρίστας και ραδιοφωνικός παραγωγός. Έχει διακριθεί γα το έργο του διεθνώς.

20/2 Νίκος Βατόπουλος  Δημοσιογράφος- «Αθηναϊκοί περίπατοι» (η Αθήνα που δεν ξέρουμε)

Εργάζεται στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” ως υπεύθυνος του καθημερινού πολιτιστικού ρεπορτάζ. Γράφει και μεταφράζει βιβλία και έχει κάνει ιδιαίτερη μελέτη σε κτίρια και γειτονιές στην Αθήνα.

27/2     Τουμπανάκη Αγγελική : ένα συλλογικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού με μοναδικό όργανο τη φωνή.

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι Jazz vocalist, performer αλλά και δρ. μοριακής βιολογίας, με την ιδιαίτερη φωνή της θα μας μάθει τεχνικές και μυστικά .

 

Μάρτιος

6/3 Γιώργος Καραμπελιάς  Δημοτικό τραγούδι Αποτύπωση της ιδιοπροσωπίας του νεώτερου ελληνισμού.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς είναι συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής. Γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα. Από το 1964 έως το 1967 ήταν φοιτητής της Ιατρικής και από το 1967 σπούδασε Οικονομία στη Γαλλία. Το 1992 πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμά του από την Οικονομική Σχολή των Παρισίων (Paris VII) – η διπλωματική μελέτη του εκδόθηκε ως «Κράτος και Κοινωνία στη Μεταπολίτευση» από τις εκδόσεις Εξάντας, το 1991. Έχει πραγματοποιήσει μελέτες για την ορεινή οικονομία της Ευρυτανίας, ενώ από το 1993 έως το 1994 διηύθυνε τον Τομέα Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του ΚΕΘΕΑ, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

 

13/3 Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης Σκηνοθέτης– Διευθυντής  του Φεστιβάλ Αθηνών.  «Ο θεσμός του Φεστιβάλ».

Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1992, οπόταν στράφηκε κυρίως στη σκηνοθεσία.
Συνεργάστηκε  με το Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο . Είναι ιδρυτής του Θεάτρου του Νέου κόσμου και από το 2015 διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών.

20/3 Γεωργία Βαμβουνάκη Raffan : Αναπηρία και η στάση της κοινωνίας απέναντι στις ευάλωτες ομάδες. “Υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες ή άτομα με ειδικές ικανότητες?

Η Γεωργία Βαμβουνάκη σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστημιο Αθηνών και στο UCL του Λονδίνου. Είναι ιδρύτρια του πρώτης επιχείρησης ειδικού σκοπού,  στην Ελλάδα που απασχολεί άτομα ΑΜΕΑ, τον Πολυχώρο Μύρτιλο.

27/3 – Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου. Μια συζήτηση γύρω από το Θέατρο με τον  θεατρολόγο Κωνστ. Μπούρα. Σκηνές και τραγούδια από την παγκόσμια δραματουργία

Κωνσταντίνος Μπούρας Αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εκδόσει πάνω από τριάντα βιβλία και εργάζεται και ως κριτικός θέατρου