ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

18 με 23 Σεπτεμβρίου 2017

 

ATHENS WORLD  POETRY FESTIVAL

September 18 to 23, 2017

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Μάτι

Ο Κύκλος Ποιητών οργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Κακογιάννη, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και μια σειρά από άλλους φορείς και δήμους το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, με τη συμμετοχή 24 ξένων και 50 Ελλήνων ποιητών.

 

Ο Δήμος Μαραθώνα μαζί με τους άλλους  σημαντικούς φορείς συμμετέχει  για μια ακόμα χρονιά στις ποιητικές εκδηλώσεις με έναρξη 19 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μάτι.

 Το Φεστιβάλ είναι υψηλού επιπέδου και η παρουσία του Δήμου και του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα συνιστά μια ουσιαστική προσφορά πολιτισμού, και συμμετέχει για δεύτερη φορά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση και τις απαγγελίες έξι ποιητών, δύο ξένων και τεσσάρων Ελλήνων, συνολικής διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου.

 

ΤΡΙΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 8:00 μ.μ.

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Μάτι, Ποσειδώνος 33, Νέα Μάκρη

 

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Συντονίζει: Άγγελος Καλογερόπουλος

 

Αντώνης Ζέρβας, Τασούλα Καραγεωργίου, Μάριο Μποχόρκες, Ηρώ Νικοπούλου, Γιάννης Πατίλης, Νταβίντε Ροντόνι, Τατιάνα Σερμπινά

Μουσική από  τους Μάρω Θεοδωράκη και Χρήστο Τσιαμούλη.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ιδρύθηκε από τον Κύκλο Ποιητών το 2013, μέσα στην κρίση, και σκοπός του είναι να συμβάλλει στον διάλογο μεταξύ διαφορετικών ποιητικών και ευρύτερα αισθητικών και καλλιτεχνικών παραδόσεων και την υποδοχή του διαφορετικού και του καινούργιου στην ελληνική ποιητική σκηνή, η οποία υπήρξε ανέκαθεν μια από τις πιο πλούσιες του κόσμου· στην εξωστρέφεια της ελληνικής ποίησης και την προβολή της ελληνικής λογοτεχνικής παράδοσης στο εξωτερικό· στη διακαλλιτεχνική συνομιλία και την επανατοποθέτηση της ποίησης και της τέχνης ευρύτερα στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας. Φιλοδοξεί, παράλληλα, να συνεισφέρει στην αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στον κόσμο και ειδικότερα της Αθήνας ως πόλης της ποίησης και την ανάδειξή της ως σημαντικού, σύγχρονου ευρωπαϊκού κέντρου πολιτισμού και λογοτεχνίας και αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό για όσους αγαπούν την ποίηση.

Στο Φεστιβάλ έχουν συμμετάσχει, τις προηγούμενες φορές, σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας ποίησης, όπως οι Adam Zagajewski, Juan Carlos Mestre, Pia Tafdrup, Carolyn Forché, Jack Hirschman κ.ά., καθώς και ορισμένοι από τους επιφανέστερους Έλληνες ποιητές, η Κική Δημουλά, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Νάνος Βαλαωρίτης κ.ά. πολλοί).

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ηρακλείτου 6, 1206 73 Αθήνα  //   210-3623-792 / 6976-111-645

www.poetscircle.gr E info@poetscircle.gr