ΕΓΩ, Ο ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

”ΕΓΩ, Ο ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ” από την Κεντρική Σκηνή

του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

 

Τελευταία Παράσταση στο Φεστιβάλ Μαραθώνα

Αμφιθέατρο Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης

Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016

 

Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.

 

Κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες και τη διδασκαλία του Νίκου Γκεσούλη, η ομάδα της Κεντρικής Σκηνής καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς μελέτησε σε βάθος το σύνολο του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ και επέλεξε τα αποσπάσματα που δημιούργησαν μία ξεχωριστή παράσταση για τον μεγάλο αναμορφωτή του παγκόσμιου θεάτρου, που συγκρούστηκε με τα κυρίαρχα σε όλα τα μήκη και πλάτη γραφειοκρατικά ιερατεία.

 

“Έζησα ανάμεσα στους ανθρώπους τον καιρό της ανταρσίας. Κι επαναστάτησα μαζί τους” , λέει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Ποίημα προς τους νέους. Κι αυτή είναι η ρίζα όλης της στάσης του απέναντι στη ζωή και την τέχνη, πέρα , όμως ,απ’τις μορφικές επαναστάσεις του, ο Μπρεχτ επαναστατεί προπάντων για την τραγική μοίρα του ανθρώπου. Όλο του το έργο διαπνέεται από βαθύτατη αγάπη και οδυνηρή συμπόνια για την ανθρώπινη δυστυχία, για τα “έμψυχα και λογικά πλάσματα” που η κοινωνία, η πολιτική, η μισαλλοδοξία, η βία, η τύφλωση, η αβουλία τα ταπεινώνουν, τα εξευτελίζουν, τα συντρίβουν.

Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Ψειμάδας, τα κοστούμια και τα σκηνικά η Δήμητρα Χαλκιοπούλου και τις χορογραφίες η Αγγελική Ρέρρα.

Η τελευταία παράσταση του έργου «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μαραθώνα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης και μερικές μέρες αργότερα, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα θα συμμετάσχει με το συγκεκριμένο έργο στους 30ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Ζωγράφου.

 

Ώρα έναρξης: 21:00

Δίαρκεια: 1ώρα και 15 λεπτά / Χωρίς διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου: 3 €

 

Συντελεστές παράστασης:

Επιλογή κειμένων: Θεατρική ομάδα

Μετάφραση κειμένων: Νικηφόρος Βρεττάκος, Κώστας Κουλουφάκος , Τίτος Πατρίκιος

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης

Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας

Κίνηση: Αγγελική Ρέρρα

Σκηνικά/Κουστούμια : Δήμητρα Χαλκιοπούλου

Φωτισμοί: Μαρίνα Λεφέβρ

Παίρνουν μέρος (με αλφαβητική σειρά): Ευσταθία Βασιλάκη,Τίνα Βασιλοπούλου, Βασίλης Γεραμάνης, Νίκος Καρακουλάκογλου, Μαρία Κοντοθόδωρα, Μαριάντζελα Κωνσταντινίδη, Γιώργος Λέπουρης, Λάμπρος Πανόπουλος, Μαργαρίτα Πατέλου, Αγγελική Ρέρρα, Ηρώ Σιλαμιανού, Κατερίνα Σκόρδη-Τσούρα, Χάιδω Σπανοπούλου, Σωτηρία Τσέλιου-Παππά, Χρήστος Φίλιππας .

Αφίσα : Βέρα Τζουμελέα

Τεχνικός Υπεύθυνος: Νίκος Καρακουλάκογλου

Φωνητικά: Ολγα Πάσχου, Κατερίνα Χατζάκη

Ενορχήστρωση, πλήκτρα, Σαξόφωνο, ηλεκτρική κιθάρα: Γιάννης Ψειμάδας

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 22940 69822

Facebook Page: https://www.facebook.com/DimotikoTheatroMarathona/

 

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης.